Kuva: Markus Perko / Studio Monsteriluola

Hämeenlinnan keskiaikayhdistyksen tarkoituksena on herättää ja ylläpitää kiinnostusta hämäläiseen, suomalaiseen ja pohjoismaiseen keskiaikaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan.

Omistamme yhtiön nimeltä Hämeen keskiaikatapahtumat oy, joka järjestää vuosittain Hämeen keskiaikafestivaalia. Tätä tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1997 alkaen, joten juhlimme tänä vuonna tapahtumamme 20-vuotista taivalta.

Hämeenlinnan keskiaikayhdistys pyrkii myös seutukunnalliseen yhteistyöhön. Elokuussa järjestettävä Hämeen keskiaikafestivaali näkyy Hämeenlinnan Linnanpuistossa, eri puolella kaupunkia järjestettävilla teemaklubeilla sekä Vanajan kirkossa ja Hattulan Pyhän Ristin kirkoissa.

Hämeen linna on Museoviraston organisaatiota

Hämeen keskiaikainen linna ei kuulu keskiaikamarkkinoiden järjestelytoimikuntaan, vaan se on Museoviraston alainen toimija. Linna on kyllä yhdistyksemme pitkäaikainen yhteistyökumppani, ja osa yhtiömme tapahtumista järjestetään linnassa.