Kokkikerho

Keskiaikaisessa keittiössä on seljankukkaa, metsäsieniä, punaviinipäärynöitä ja paistettua possua!

Jesse ja Marjukka vetävät kokeellista keskiaikakeittiöön sijoittuvaa kokkailukerhoa.

Löydät meidät Instagramista @keskiaikakeittio

Kokkikerho valmisti talonpoikaisruokia 30.11.

Mitä alemman kansaluokan jäsenet sitten söivät? Ohraa. Ohraa kaikissa muodoissa ja potagea, joka oli yleisnimitys muhennoksesta. Se saattoi sisältää sipulia, herneitä, porkkanaa, kaalia ja lihaa tai kalaa, jos sitä oli saatavilla.

Leipä oli ruista, kauraa, ohraa tai niiden sekoituksia. Syötiin myös paljon puuroja ja vellejä. Mausteena käytettiin suolaa ja yrttejä, joita kotipuutarhassa kyettiin kasvattamaan.

Osallistuminen edellyttää yhdistyksen jäsenyyttä, liity jäseneksi tästä!

9.11. keittiössämme tehtiin talvisia ruokia

Menussa oli hirven lihaa sinapinsiemenillä maustettuna, hunajanauriksia, Tuomaan juomaa, kaurateetä, kotijuustoa, aroniahilloa, korvasienipiirakkaa, mausteisia manteleita ja itse tehtyä sinappia.

26.10. leivoimme aikakauteen sopivaa leipää

Hunajalla maustettu keskiaikainen maalaisleipä sai rapean kuoren ja juustoilla täytetty hatsapuri on peräisin 1100-luvun Georgiasta.

12.10. teimme keskiaikaisia jälkiruokia, Sambocade-juustokakun, paahdettuja mausteisia manteleita ja itämaisia Hais-palleroita.

Kokkikerho käy läpi:

• Keskiaikaisen ruoanlaiton perusteet (tyypilliset raaka-aineet, eurooppalainen ylhäisön ja alhaison keittiö)
  • Yrtit ja mausteet sekä niiden kasvatus ja historia
  • Ruokaa luonnosta, metsästys ja keräily (sienet, kasvit, riista)
  • Rohdot ja uskomukset
  • Keskiaikaiset juomat; sahti, olut, viini, sima ja niiden valmistus